Translate this site in your language !!
 Home | De Cocktailbar | Wijn is fijn | Tafeltje-dek-je | Smakelijke links | Contact
 
 


Hieronder volgt mijn levensloop, waarbij indrukken kunnen worden verkregen voor wat betreft
vaardigheden en ervaringen. Op de foto's kun je klikken voor een vergroting.

Henk Munster
Mijn naam is Henk Munster, ik ben geboren in 1941 te Den-Haag, getrouwd en heb twee kinderen.
Sinds 25 oktober 2003 ook een kleindochter genaamd " Frederique "
Op 21 oktober 2005
zijn we weer Oma en Opa geworden nu van een kleinzoon Milan.
Op 20 maart 2008
is er een tweeling bijgekomen Robin en Kevin.

Opleidingen
- Mulo A
- Stichting Vakonderwijs Horecabedrijven Leerlingstelsel (kelner)
- S.V.H Cafébedrijf
- S.V.H Restaurantbedrijf
- VAKO Slijtervakdiploma
- Lerarenopleiding Pedagogie
- Lerarenopleiding Koken en Serveren 3de en 2de graad

Speciale cursussen
- Microteaching
- Wijncertificaat
- Computercursus Word, Excel, Powerpoint
- FrontPage 2000

Horeca werkervaring
Op 17-jarige leeftijd ben ik begonnen als leerling kelner in Hotel Centraal in Den-Haag,
geëindigd in de horeca als oberkelner/bedrijfsleider,
o.a. in zeer luxe bedrijven gewerkt, waar alles nog aan tafel bereid werd, zoals cocktailsaus maken,verse fruitsalade snijden, wild en gevogelte trancheren, vis fileren.
Je ziet deze trend toch steeds meer terugkomen.


Klik op een van de foto's voor een vergroting.

Let op de witte handschoentjes!!

Tussendoor heb ik ook nog 18 maanden mijn dienstplicht vervuld.

Nog een paar hotels en restaurants waar ik gewerkt heb:

- Auberge de Kieviet Wassenaar
- Hotel Mastbosch Breda
- Hotel Hoornwijk Rijswijk
- Hilton Hotel Amsterdam
- Zinger Hotel Noordwijk
- Het Gouden Hooft Den-Haag
- Kasteel de Wittenburg Wassenaar
- Badhotel Domburg
- Moto- Resto Bunnik
- Hotel Heidepark Bilthoven
- Hotel Terminus Den-Haag
- Restaurant de Posthoeve Haarlem

Een jaar gevaren op de S.S. Rotterdam als Chef-de-Rang


Ik heb drie jaar een slijterij gehad in Zeist.


Onderwijservaring
- Algemene Technische School Utrecht leraar serveren 1 jaar 1977-1978
- Algemene Technische School Haarlem leraar serveren 2 jaar 1978-1980
- Middelbare Hotel School Amsterdam leraar serveren 7 jaar 1980-1987

Ik gaf in de avonduren ook nog les in gastheerschap voor een cateringbedrijf
S.O.V. te Utrecht. Via het S.V.H. voor het diploma café bedrijf, restaurant bedrijf en een wijncursus.

Middelbare Hotel School Almelo (ROC-Oost Nederland)
Leraar serveren en Stage-Coördinator voor de duur van 15 jaar. 1987- 2002
Ik verzorgde lessen in praktijk en theorie serveren, menuleer, drankenkennis, het bereiden van cocktails en deed aan stagebegeleiding.

Leuk voorval
Op de school in Haarlem tijdens het examen serveren moest een leerling een glas rode wijn inschenken, de wijn werd uit een wijnmandje geschonken.
Hij pakte het glas met zijn linkerhand van tafel en terwijl hij dit deed schonk hij zonder het te merken een gedeelte van de wijn in de jaszak van de inspecteur van onderwijs, die als gast aanwezig was.
Dit kwam natuurlijk door dat hij de coördinatie nog miste, tussen het glas pakken en het wijnmandje rechthouden (dit is echt gebeurd).

Ondanks dit voorval is hij toch geslaagd.

Sinds 1 maart 2002 was ik met FPU. Nu ben ik sinds februari 2006 met pensioen.

Dit wil niet zeggen dat ik helemaal niets meer doe. Heb gewerkt voor de PUM (programma uitzending managers)

Ben in opdracht van de PUM eind oktober 2002 naar Bishkek geweest, dit ligt in Kyrgyzië ( Centraal-Azië ) om de mensen daar iets bij te brengen op het gebied van serveren en het bereiden van cocktails.

Vlag van Kyrgyzstan



Een impressie van mijn opdracht !!


Ben in september 2003 naar de Oekraïne in de plaats Kherson geweest om daar een bar-restaurant bedrijf te helpen.

Een impressie van mijn opdracht !!

Kerstartikel Tubantia

Hobbies

naar boven

 
sitemap | webmaster |